Cum sunt platiti profesorii care corecteaza la examene: 8,10 lei pe lucrare la Evaluarea Nationala, 10,2 lei pe lucrare la Bacalaureat

de Laura Galescu la 20 Iun. 2019
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sunt platiti profesorii care corecteaza la examene: 8,10 lei pe lucrare la Evaluarea Nationala, 10,2 lei pe lucrare la Bacalaureat20Iun.2019

Un profesor evaluator din comisia zonala de evaluare sau din comisia de contestatii pentru evaluarea nationala a absolventilor clasei a VIII-a este platit cu 8,10 lei pentru fiecare lucrare corectata. Profesorii care vor corecta lucrarile la Bacalaureat 2019 vor primi 10,2 lei pentru fiecare lucrare.

Drepturile banesti pentru tot personalul implicat in organizarea si desfasurarea examenelor – evaluare nationala a VIII-a, bacalaureat – sunt achitate de catre scolile unde sunt organizate centrele de examen, centre zonale de evaluare, centre zonale de contestatii. Profesorii incheie un contract civil de furnizare de servicii pentru activitati independente ocazionale cu directorii acestor scoli.

Cheltuielile de transport, cazare si diurna pentru profesorii care participa la aceste examene sunt decontate de scolile unde aceste cadre didactice au functia de baza.
 
Norme de plata a personalului care face parte din comisiile pentru organizarea si desfasurarea evaluarii nationale a absolventilor clasei a VIII-a, examenului national de bacalaureat, examenelor de absolvire/certificare a calificarii profesionale pentru invatamantul profesional, liceal si postliceal, sesiunile anului 2019
 
Art. 1 (1) Personalul didactic care face parte din comisiile organizate in unitatile de invatamant pentru evaluarea nationala a absolventilor clasei a VIII-a este platit dupa cum urmeaza:
 
a) presedinte — 449 lei:
 
b) membru, cu exceptia persoanei responsabile cu derularea si monitorizarea procesului de supraveghere audio-video — 381 lei:
 
c) asistent- 52 lei/zi.
 
(2) Personalul didactic care face parte din comisiile din centrele zonale de evaluare /comisiile de contestatii pentru evaluarea nationala a absolventilor clasei a VIll-a, este platit dupa cum urmeaza:
 
a) presedintele:
 
(i) la o comisie de pana la 1000 de candidati (inclusiv) — 1033 lei:
(ii) la o comisie de peste 1000 de candidati — 1101 lei;
 
b) secretar, cadru didactic cu abilitati in operarea pe calculator/informatician, membru — 519 lei;
 
c) profesor evaluator — 8,10 lei/lucrare corectata.
 
(3) Pentru activitatea desfasurata in evaluarea nationala, persoana responsabila cu activitatea de comunicatii virtuale la nivelul inspectoratelor scolare/persoana de contact din unitatea de invatamant/ceritrul de comunicare este platita cu 708 lei.
 
(4) Pentru activitatea desfasurata in evaluarea nationala, persoana responsabila cu derularea si monitorizarea procesului de supraveghere audio-video este platita cu 402 lei.
 
Art. 2 (1) Personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat din centrele de examen si din centrele zonale de evaluare este platit dupa cum urmeaza:
 
A) Comisii din centre de examen
 
a) presedintele:
 
(i) la o comisie de pana la 450 de candidati (inclusiv) — 1032 lei:
(ii)la o comisie de peste 450 de candidati - 1100 lei;
 
b) vicepresedinte, secretar, membru - 708 lei:
 
c) asistent — 62 lei/zi.
 
B) Comisii din centre zonale de evaluare
 
a) presedintele:
 
(i) la o comisie de pana la 1000 de candidati (inclusiv) — 1571 lei;
(ii)la o comisie de peste 1000 de candidati — 1627 lei:
 
b) vicepresedinte — 897 lei;
 
c) secretar, cadru didactic cu abilitati in operarea pe calculator/informatician — 775 lei:
 
d) membru - 708 lei;
 
e) profesor evaluator — 10,20 lei/lucrare corectata.
 
(2) Pentru activitatea desfasurata in cadrul examenului de bacalaureat, persoana responsabila cu activitatea de comunicatii virtuale la nivelul inspectoratelor scolare/persoana de contact din unitatea de invatamant liceal/centrul de comunicare este platita cu 775 lei.
 
(3) Pentru activitatea desfasurata in cadrul examenului de bacalaureat, persoana responsabila cu derularea si monitorizarea procesului de supraveghere audio-video este platita cu 597 lei.
 
Art. 3 (1) Personalul didactic care face parte din comisiile de evaluare a competentelor lingvistice si digitale in cadrul examenului de bacalaureat este platit dupa cum urmeaza:
 
A) La o comisie cu 10-25 elevi: 
 
a) presedinte — 112 lei;
b) secretar, cadru didactic cu abilitati in operarea pe calculator/informatician - 48 lei; 
c) membru — 48 lei;
d) asistent — 52 lei/zi;
e) profesor examinator:
(i) pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana sau in limba materna, respectiv pentru proba de evaluare a competentelor digitale — 5,20 lei/candidat;
(ii) pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna - 8 lei/ candidat.
B) La o comisie cu 26-50 elevi:
a) presedinte — 150 lei;
b) secretar, cadru didactic cu abilitati in operarea pe calculator/informatician — 64 lei;
c) membru — 64 lei;
d) asistent — 52 lei/zi;
e) profesor examinator:
(i) pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana sau in limba materna, respectiv pentru proba de evaluare a competentelor digitale — 5,20 lei/candidat;
(ii) pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna — 8,10 lei/ candidat.
C) La o comisie cu 51-100 elevi:
a) presedinte — 224 lei;
b) secretar, cadru didactic cu abilitati in operarea pe calculator/informatician — 97 lei;
c) membru — 97 lei;
d) asistent — 52 lei/zi;
e) profesor examinator:
(i) pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana sau in limba materna, respectiv pentru proba de evaluare a competentelor digitale — 5,20 lei/candidat:
(ii) pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna — 8,10 lei/ candidat.
D) La o comisie peste 100 elevi:
a) presedinte — 449 lei;
b) secretar, cadru didactic cu abilitati in operarea pe calculator/informatician - 193 lei;
c) membru — 193 lei;
d) asistent — 52 lei/zi;
e) profesor examinator:
(i) pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana sau in limba materna, respectiv pentru proba de evaluare a competentelor digitale — 5,20 lei/candidat;
(ii)pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna — 8,10 lei/ candidat.
 
(2) Personalul didactic care face parte din comisiile de organizare si desfasurare a probelor specifice sustinute de elevii sectiilor bilingve francofone, in vederea obtinerii mentiunii speciale “sectie bilingva francofona” pe diploma de bacalaureat, este platit dupa cum urmeaza:
 
A) Pentru proba anticipata:
 
a) secretar, cadru didactic cu abilitati in operarea pe calculator/informatician — 193 lei;
 
b) membru — 193 lei;
 
c) profesor evaluator — 5,20 lei/candidat.
 
B) Pentru proba scrisa la disciplina non-lingvistica:
 
a) asistent — 52 lei/zi;
 
b) profesor evaluator — 10,20 lei/lucrare corectata.
 
(3) Pentru proba scrisa de cultura spaniola din cadrul examenului de bacalaureat, cu absolventii sectiilor bilingve romano-spaniole, personalul didactic este platit dupa cum urmeaza:
 
a) asistent — 52 lei/zi;
 
b) profesor evaluator — 10,20 lei/lucrare corectata. 
 
 
Art. 4 Personalul didactic care face parte din comisiile judetene/regionale de contestatii pentru examenul de bacalaureat este platit dupa cum urmeaza:
 
a) vicepresedinte — 897 lei:
 
b) secretarul, cadru didactic cu abilitati in operarea pe calculator/informatician — 708 lei:
 
c) membru — 708 lei:
 
d) profesor evaluator — 10,20 lei/lucrare corectata.
 
Art. 5 (1) Personalul didactic care face parte din comisiile de examinare pentru certificarea calificarii absolventilor invatamantului liceal, filiera vocationala, este platit dupa cum urmeaza:
 
a) secretar — 192 lei;
 
b) membru evaluator — 4 lei/candidat examinat.
 
(2) Indrumatorii proiectului/lucrarii de specialitate sunt platiti dupa cu 12 lei/proiect coordonat si avizat favorabil pentru sustinere.
 
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica si pentru personalul didactic care face parte din comisiile de examen pentru obtinerea atestatului profesional de catre absolventii claselor de matematica- informatica,  matematica-informatica - intensiv informatica, precum si pentru obtinerea competentelor lingvistice pentru clasele cu studiu intensiv si bilingv al limbilor straine ori pentru clasele cu predare in limbile minoritatilor.
 
Art. 6 Personalul didactic care face parte din comisiile de examinare din centrele de examen pentru obtinerea certificatului de calificare profesionala - nivel de calificare 3, 4 sau 5 este platit dupa cum urmeaza:
 
a) secretar — 192 lei;
 
b) membru evaluator/examinator.:
 
(i) 9,35 lei/lucrare scrisa corectata;
(ii) 8,10 lei/lucrare practica evaluata/proba practica evaluata;
(iii) 2,65 lei/candidat pentru sustinerea proiectului/proba orala:
 
c) indrumator/coordonator — 12 lei/proiect coordonat si avizat favorabil pentru indrumatorii de proiect la stagii de pregatire practica de 720 de ore, liceu-filiera tehnologica, scoala postliceala si scoala de maistri;
 
d) asistent — 52 lei/zi.
 
Art. 7 Personalul didactic care face parte din comisiile judetene/comisia municipiului Bucuresti de contestatii pentru examenul de certificare a calificarii profesionale a absolventilor invatamantului postliceal este platit dupa cum urmeaza: evaluator - 9,35 lei/lucrare scrisa corectata.
 
Art. 8 (1) in situatia in care persoanele remunerate, care asigura desfasurarea activitatilor in cadrul comisiilor stabilite prin prezentele Norme metodologice, opteaza pentru achitarea drepturilor banesti in baza contractului civil de furnizare servicii pentru activitati independente ocazionale, personalul care face parte din comisiile prevazute la art. 1-7 este platit de unitatile de invatamant preuniversitar in care se organizeaza centre de examen/centre zonale de evaluare/centre zonale de contestatii, centre de examen pentru certificarea calificarii profesionale, in baza contractului civil de furnizare servicii pentru activitati independente ocazionale incheiat cu directorul unitatii de
invatamant.
 
(2) in situatia in care persoanele remunerate, care asigura desfasurarea activitatilor in cadrul comisiilor stabilite prin prezentele Norme metodologice, opteaza pentru achitarea drepturilor banesti in conditiile variantei mentionate la art 6 alin. (1) lit. b) din ordin, atunci:
 
a) unitatile de invatamant in care se organizeaza centre de examen si centre zonale de evaluare elibereaza o adeverinta care cuprinde informatiile necesare pentru plata activitatii depuse, pentru fiecare membru al comisiilor pentru evaluarea nationala, al comisiilor de bacalaureat, al comisiilor de examinare/examen din centrele de examen pentru obtinerea certificatului de calificare
profesionala de nivel 3, 4 sau 5, care nu face parte din unitatea de invatamant respectiva;
 
b) adeverinta este semnata de directorul unitatii de invatamant, pe baza listei alcatuit si semnate de presedintele comisiei respective;
 
c) pentru personalul didactic care face parte din comisia judeteana/regionala de contestatii adeverintele sunt eliberate de inspectoratul scolar; 
 
d) drepturile salariale prevazute la art. 1-7 din prezentele Norme metodologice sunt platite de unitatile de invatamant preuniversitar/ inspectoratul scolar in care membrii comisiilor au functia de baza;
 
e) pentru presedintii comisiilor de bacalaureat din centrele de examen si din centrele zonale de evaluare, cadre didactice universitare, drepturile prevazute la art. 2 prezentele Norme metodologice se platesc de catre unitatile de invatamant preuniversitar in care este organizat centrul de examen/centrul zonal de evaluare respectiv.
 
Art. 9 Persoanele care fac parte din comisiile prevazute in prezentele Norme metodologice beneficiaza de decontarea cheltuielilor de cazare, transport si diurna, drepturile prevazute in Hotararea Guvernului nr. 714/2018 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si
institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii in interesul serviciului. Aceste drepturi se acorda, dupa caz, de unitatea de invatamant sau de inspectoratul scolar in care acestea au functia de baza.
 
Art. 10 Pentru personalul remunerat conform prevederilor art. 1-7 din prezentele Norme metodologice, aflat in activitate in perioada desfasurarii evaluarii nationale a absolventilor clasei a VIll-a/examenului national de  bacalaureat/examenelor de absolvire/certificare a calificarii profesionale pentru invatamantul profesional, liceal si postliceal, sesiunile anului 2019, participarea la aceste activitati se realizeaza cu conditia recuperarii activitatilor corespunzatoare functiei de baza, din perioada respectiva.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce NOUTATI sunt la Examenul de Bacalaureat - proba scrisa


Programa pentru Bacalaureat s-a modificat! Mare atentie la noile Teste Rezolvate la Limba Romana, care contin explicatiile detaliate. Testele Rezolvate sunt alcatuite dupa modelul celor date la examen si contin toate cele 3 tipuri de subiecte aflate pe foaia de examen:
  • un text cu cerinte la prima vedere;
  • un text de tip argumentativ;
  • un eseu din materia studiata.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

plata profesori corectare lucrari evaluarea nationala 2019plata profesori corectare lucrari bacalaureat 2019evaluarea nationala 2019bacalaureat 2019


x

Lasa un raspuns
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitNoile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//