Corelare Planuri-cadru cu structura anului scolar 2023-2024 pentru invatamantul profesional, liceal-tehnologic si postliceal

de Portal Invatamant la 20 Apr. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Corelare Planuri-cadru cu structura anului scolar 2023-2024 pentru invatamantul profesional, liceal-tehnologic si postliceal20Apr.2023

Ordinul privind masurile de aplicare si corelare a planurilor de invatamant pentru invatamantul profesional, liceal — filiera tehnologica si postliceal cu structura anului scolar 2023—2024 a fost publicat in Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, in anul scolar 2023—2024, pentru clasele a XII-a zi si a XIII-a seral din invatamantul liceal — filiera tehnologica, ale caror planuri-cadru de invatamant in vigoare prevad un numar mai mic de 37 de saptamani, se aproba organizarea procesului de invatamant cu mentinerea structurii, a numarului total de ore/saptamana si a numarului de saptamani alocate stagiilor de pregatire practica prevazute in planurile-cadru de invatamant in vigoare, dar cu reducerea numarului de saptamani de cursuri pentru disciplinele si modulele din ariile curriculare, corelat cu structura anului scolar 2023—2024, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.800/2023, astfel:
 
a) pentru clasa a XII-a invatamant zi:
(i) 29 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 5 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
b) pentru clasa a XIII-a invatamant seral:
(i) 29 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 5 saptamani de stagii de pregatire practica.
 
In anul scolar 2023—2024, pentru clasele din invatamantul liceal — filiera tehnologica, invatamant de zi, cu exceptia claselor enumerate la art. 1, si pentru clasele din invatamantul profesional, ale caror planuri-cadru de invatamant in vigoare prevad un numar mai mare de 37 de saptamani, se aproba organizarea procesului de invatamant cu mentinerea structurii, a numarului total de ore/saptamana si a numarului de saptamani alocate stagiilor de pregatire practica prevazute in planurile-cadru de invatamant in vigoare, dar cu reducerea numarului de saptamani de cursuri pentru disciplinele si modulele din ariile curriculare, corelat cu structura anului scolar 2023—2024, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.800/2023, astfel:
 
a) pentru clasa a IX-a liceu — filiera tehnologica:
(i) 34 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 3 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
b) pentru clasa a X-a liceu — filiera tehnologica:
(i) 34 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 3 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
c) pentru clasa a XI-a liceu — filiera tehnologica, profil Tehnic si Resurse naturale si protectia mediului:
(i) 32 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 5 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
d) pentru clasa a XI-a liceu — filiera tehnologica, profil Servicii:
(i) 33 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 4 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
e) pentru clasa a IX-a invatamant profesional:
(i) 32 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica saptamanala;
(ii) 5 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
f) pentru clasa a X-a invatamant profesional:
(i) 28 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 9 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
g) pentru clasa a XI-a invatamant profesional:
(i) 27 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 10 saptamani de stagii de pregatire practica.
 
In anul scolar 2023—2024, pentru clasele din invatamantul liceal — filiera tehnologica, forma de invatamant seral, cu exceptia claselor a XIII-a, se respecta numarul de saptamani de cursuri stabilit prin planurile-cadru de invatamant in vigoare.
 
In anul scolar 2023—2024, pentru clasa a XI-a ciclul inferior al liceului — filiera tehnologica invatamant seral, al carei plan-cadru de invatamant in vigoare prevede un numar de 14 saptamani, se aproba organizarea procesului de invatamant cu mentinerea structurii si a numarului total de ore/saptamana, pana la data de 22 decembrie 2023, corelat cu structura anului scolar 2023—2024, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.800/2023.
 
In anul scolar 2023—2024, pentru clasele a XI-a ciclul superior al liceului — filiera tehnologica invatamant seral, ale caror planuri-cadru de invatamant in vigoare prevad un numar de 18 saptamani, se aproba organizarea procesului de invatamant cu mentinerea structurii si a numarului total de ore/saptamana, incepand cu data de 8 ianuarie 2024, cu respectarea vacantelor, corelat cu structura anului scolar 2023 — 2024, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.800/2023.
 
In anul scolar 2023—2024, pentru clasele a XI-a — filiera tehnologica invatamant seral, in perioadele dedicate programelor „Scoala altfel” si „Saptamana verde” se vor organiza activitati specifice a caror planificare se afla la decizia unitatii de invatamant, corelat cu art. 4 alin. (2) din Ordinul ministrului educatiei nr. 3.800/2023.
 
In anul scolar 2023—2024, pentru invatamantul profesional special — clasele a IX-a—a XII-a, se respecta numarul de saptamani de cursuri stabilit prin planurile-cadru de invatamant in vigoare.
 
Stagiile de pregatire practica in invatamantul profesional si tehnic pentru care au optat absolventii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologica, cuprind 720 de ore, se desfasoara in perioada propusa de unitatea de invatamant organizatoare si aprobata de inspectoratul scolar, conform structurii anului scolar, cu respectarea vacantelor.
 
In anul scolar 2023—2024, la invatamantul postliceal, scoala postliceala si scoala de maistri, se respecta numarul de saptamani de cursuri stabilit prin planurile de invatamant in vigoare.
 
In anul scolar 2023—2024, pentru clasele din invatamantul postliceal, in perioadele dedicate programelor „Scoala altfel” si „Saptamana verde” se vor organiza activitati specifice de pregatire practica a caror planificare se afla la decizia unitatii de invatamant, corelat cu art. 4 alin. (3) din Ordinul ministrului educatiei nr. 3.800/2023.
 
Pentru domeniile/calificarile dobandite prin invatamantul liceal — filiera tehnologica si prin invatamantul profesional, la care modulele/disciplinele se desfasoara cu un numar constant de ore pe intreaga durata a anului scolar, se reduce proportional numarul de ore al fiecarui/fiecarei modul/discipline corelat cu numarul de saptamani prevazut in structura anului scolar 2023—2024, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.800/2023.
 
Pentru domeniile/calificarile dobandite prin invatamantul liceal — filiera tehnologica la care modulele nu se desfasoara cu un numar constant de ore pe intreaga durata a anului scolar, numarul de ore al fiecarui modul pentru cultura de specialitate si pregatirea practica saptamanala din aria curriculara Tehnologii este corelat cu numarul de saptamani prevazut in structura anului scolar 2023—2024, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.800/2023, si este prevazut in anexa nr. 1.
 
Pentru domeniile/calificarile dobandite prin invatamantul profesional la care modulele nu se desfasoara cu un numar constant de ore pe intreaga durata a anului scolar, numarul de ore al fiecarui modul pentru cultura de specialitate si pregatirea practica saptamanala din aria curriculara Tehnologii este corelat cu numarul de saptamani prevazut in structura anului scolar 2023—2024, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.800/2023, si este prevazut in anexa nr. 2.
 

Planuri-cadru pentru invatamantul profesional, liceal-filiera tehnologica, anul scolar 2023-2024Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ati inceput antrenamentul pentru Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a?


Va doriti o pregatire eficienta si SUCCES deplin pentru copilul dvs. la Evaluarea Nationala?

Oferiti-i copilului dvs. suportul unei pregatiri conforme programei scolare in vigoare!

Culegerile ajuta acum elevul:

-> sa recapituleze/asimileze/lamureasca/fixeze notiunile de examen;
-> sa exerseze rezolvari similare celor de la examen;
-> sa capete incredere in fortele proprii;
-> sa atinga performante cu efect benefic pentru evolutia ulterioara.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

invatamant profesionalplanuri cadru invatamantministerul educatieistructura anului scolar 2023-2024


x

Lasa un raspuns
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitPregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//