Admiterea la liceu 2020 - repartizarea computerizata
Repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a, prima etapa, va avea loc vineri, 10 iulie 2020.
Astazi vor ajunge la Centrul National de Admitere din Capitala bazele de date din toata tara, relateaza Romania TV.
Pe edu.ro au fost publicate deja rezultatele repartizarii computerizate la liceele militare 2020. Potrivit acestor rezultate, ultima medie de admitere la liceele militare din tara a fost 8,99.
Cum se face repartizarea elevilor la liceu
Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii descrescator dupa media de admitere, repartizandu-i pe rand, incepand de la elevul cu cea mai buna medie.
La repartizarea computerizata, cand se ajunge la un candidat, se cauta in lista sa de optiuni prima optiune valida la care exista locuri libere.
Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor a V - VIII, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.
Pentru a intelege mai usor algoritmul de repartizare la liceu, luam urmatoarele exemple:
1. Presupunem ca elevul are media 10. El este cel mai bun din judet, este repartizat primul, deci la prima sa optiune. El este primul care ocupa primul loc din judet.
2. Presupunem ca elevul are media 9 si la prima sa optiune s-au ocupat 14 locuri de catre 14 elevi cu medii mai mari decat media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa optiune.
3. Presupunem ca elevul are media 8 si la prima sa optiune s-au ocupat toate locurile de catre elevi cu medii mai mari decat a lui. Daca la a doua sa optiune mai exista locuri libere, el va repartizat la a doua sa optiune. Altfel, se verifica a treia optiune de pe fisa sa, si urmatoarele, in ordine, pana la gasirea primei sale optiuni la care mai sunt locuri libere.
De notat ca nu se poate intampla ca „locul tau” sa fie ocupat de catre cineva cu medie mai mica decat a ta, pentru ca tu esti repartizat inaintea lui!
4. Presupunand ca elevul A are media de admitere 8.93 si optiunea X pe locul 2 in fisa de optiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 si optiunea X pe locul 1 in fisa de optiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru optiunea X (in cazul in care candidatul A nu a fost repartizat la optiunea de pe primul loc), avand media mai mare decat B.