Tabere si excursii scolare 2023: Pentru deplasarile in afara localitatii, elevii trebuie sa aduca adeverinte medicale, anunta ISJ Giurgiu

de Portal Invatamant la 08 Feb. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tabere si excursii scolare 2023: Pentru deplasarile in afara localitatii, elevii trebuie sa aduca adeverinte medicale, anunta ISJ Giurgiu08Feb.2023

Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu a publicat Procedura operationala privind aprobarea, organizarea si desfasurarea taberelor, excursiilor si altor activitati extrascolare in 2023.

Procedura stabileste modul in care se organizeaza deplasarea in tabere, excursii si alte activitati de timp liber in vederea solicitarii aprobarii desfasurarii lor, cu respectarea cadrului legal si in conditii de siguranta. 

..Pentru o pregatire de nota 10, va recomandam Culegerile scolare de AIC...click pentru detalii si comenzi >>
 

Procedura pentru deplasarea in taberele scolare 2023


Organizarea taberelor / excursiilor scolare si prescolare si alte activitati pentru timpul liber

 
1. In perioada vacantelor scolare, pentru prescolari si elevi, se pot organiza tabere de recreere, tabere specializate pe discipline de invatamant sau pe domenii: creatie, cultural artistica, stiinta, tehnica, arta, sport, performanta scolara si extrascolara, tabere de pregatire sportiva, cluburi de vacanta, scoli de vara precum si tabere cultural-artistice, tehnico-stiintifice, sportiv-turistice, de educatie civica etc.
 
2. Activitatea educativa extrascolara din unitatile de invatamant se desfasoara in afara orelor de curs. (Art. 98 (1)/ROFUIP/2022)
 
3. Activitatea educativa extrascolara din unitatile de invatamant se poate desfasura fie in incinta unitatii de invatamant, fie in afara acesteia, in palate si cluburi ale copiilor, in cluburi sportive scolare, in baze sportive si de agrement, in spatii educationale, culturale, sportive, turistice, de divertisment. (Art. 98(2)/ROFUIP/2022)
 
4. Activitatile educative extrascolare desfagurate in unitatile de invatamant pot fi: culturale, civice, artistice, tehnice, aplicative, stiintifice, sportive, turistice, de educatie rutiera, antreprenoriale, pentru protectie civila, de educatie pentru sanatate si de voluntariat. (Art. 99 (1) /ROFUIP/2022)
 
5. Activitatile educative extrascolare pot consta in: proiecte si programe educative, concursuri, festivaluri, expozitii, campanii, schimburi culturale, excursii, serbari, scoli, tabere si caravane tematice, dezbateri, sesiuni de formare, simpozioane, vizite de studiu, vizite, ateliere deschise etc. (Art. 99 (2) /ROFUIP/2022)
 
6. Organizarea activitatilor extrascolare sub forma excursiilor, taberelor si a altor activitati de timp liber care necesita deplasarea din localitatea de domiciliu se face in conformitate cu regulamentul aprobat prin ordin al ministrului Educatiei. (Art. 99 (5) /ROFUIP/2022)
 
7. Taberele, excursiile cu elevii si prescolarii si alte activitati de timp liber se organizeaza in conformitate cu Ordinul M.E.N.C.S. nr. 3637 din 12.04.2016 pentru modificarea anexei Ordinului ministrului Educatiei Nationale nr. 3060/2014 pentru aprobarea conditiilor de organizare a taberelor, excursiilor si a altor activitati de timp liber in sistemul de invatémant preuniversitar.
 
8. Taberele, excursiile cu elevii si prescolarii si activitatile de timp liber se organizeaza in afara orelor de curs si in perioada vacantelor scolare.
 
9. Pentru deplasarile in tabere, excursii, activitati de timp liber, cu prescolarii sau elevii, in afara  orelor de curs, se solicita aprobarea directorului unitatii, conform documentatiei specifice continuta in Ordinul M.E.N.C.S. nr. 3637/12.04.2016, art.5 si art.6: 
 
Documentatia aferenta activitatilor care se desfasoara in localitatea in care se afla unitatea de invatamant consta in:
a) acordul scris al parintilor / tutorilor legal instituiti conform Anexei nr.1 din ordinul ministrului;
b) proces-verbal de informare/ instruire a participantilor, in care se vor insera, dupa caz, reguli specifice deplasarii;
c) documentele prevazute la Art. 4 alin. 1 lit. a), b), c);
d) aprobarea conducerii unitatii de invatamant de unde provin elevii/ prescolarii, conform Anexei nr. 2.1. din ordinul de ministru. 
 
Documentatia aferenta taberei / excursiei / activitatii care se desfasoara in alta localitate decat cea a unitatii de invatamant, care presupune mai multe tipuri de servicii consta in:
a) acordul scris al parintilor/tutorilor legal instituiti conform Anexei nr. 1 a ordinului ministrului;
b) proces-verbal de informare/ instruire a participantilor, in care se vor insera, dupa caz, reguli specifice deplasarii;
c) documentele prevazute la Art. 4 alin. 1 lit. a), b), c), d). e).
d) adeverintele medicale eliberate de medicul de familie / medicul scolar, care sa ateste faptul ca starea de sanatate fi permite sa participe la activitatile propuse;
e) aprobarea conducerii unitatii de invatamant de unde provin elevii/ prescolarii, conform Anexei nr. 2.2 a ordinului de ministru. 

Unitatea de invatamant va transmite Inspectoratului Scolar Judetean o informare cu privire la organizarea taberei/ excursiei/ activitatii aprobate la nivelul unitatii de invatamant cu cel putin o saptamana inainte de desfasurarea acesteia. 
 
Pentru situatia in care excursia tematica/de studii, tabara, participarea la proiecte, concursuri, competitii se organizeaza in timpul orelor de curs, in situatii exceptionale, bine justificate, proiecte, competitii, concursuri, si alte activitati tematice, unitatea de invatamant organizatoare va solicita aprobarea Inspectoratului Scolar Judetean.

..Pentru o pregatire de nota 10, va recomandam Culegerile scolare de AIC...click pentru detalii si comenzi >>
 
 

Tabere si excursii scolare organizate in timpul orelor de curs
 

Pentru solicitarea aprobarii Inspectoratului Scolar Judetean in vederea participarii elevilor in excursii tematice/ de studii, tabere, proiecte, concursuri, competitii organizate in timpul orelor de curs, in situatii exceptionale, bine justificate, documentele necesare sunt: 
 
- Adresa de solicitare a aprobarii adresata unitatii conform Anexei nr.2.2 din ordinul ministrului;
- Planul de recuperare a orelor neefectuate (de catre elevi si profesori), inregistrat la unitatea scolara si aprobat de directorul unitatii;
- Adresa de solicitare adresata Inspectoratului Scolar Judetean Giurgiu, Anexa Aa prezentei proceduri. 
 
Unitatea de invatamant va depune documentele la Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu cu doua saptamani inainte de desfasurarea activitatii. 
 
Pentru deplasarea elevilor de la palatul si cluburile copiilor la activitatile/ concursurile/ festivalurile din CAERI/CAEN sau proiecte/parteneriate internationale se solicita aprobarea inspectoratului scolar, cu respectarea prevederilor art. 6 (lit. a, b, c, d) din Ordinul M.E.N.C.S. nr. 3637/12.04.2016. 
 

Plecari la olimpiade si concursuri nationale si internationale 2023

 
Participarea elevilor la olimpiadele si concursurile nationale si internationale, precum si la competitiile/concursurile cultural - artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-stiintific, cuprinse in CAERI/CAEN sau in afara acestor calendare se face cu aprobarea Inspectoratului Scolar Judetean Giurgiu.

Documentele necesare pentru deplasare sunt:
- Proces-verbal incheiat cu prilejul prelucrarii regulilor de securitate si a normelor de comportare asumate de participantii si parintii acestora in vederea participarii la concursul, competitia, proiectul regional, interjudetean, national, international;
- Proces-verbal incheiat cu prilejul asumarii de catre elevi a obligatiilor ce le revin pe perioada participarii la concursul, competitia, proiectul regional. interjudetean, national, international:
- Acordul parintelui/tutorelui legal/ declaratiile elevilor participanti (pentru elevii majori):
- Regulamentul olimpiadelelor gsi concursurilor nationale si internationale, precum si a competitiilor /concursurilor cultural - artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-stiintific si procesul-verbal incheiat in urma prelucrarii, insusirii si semnarii regulamentului taberei, excursiei, expeditiei etc. de catre toti participantii la tabara, excursie, expeditie:
- Adeverinte medicale eliberate de medicul de familie/medicul scolar, care sa ateste faptul ca starea de sanatate permite elevilor sa participe fara riscuri la activitatile propuse;
- Aviz epidemiologic pentru fiecare elev (la solicitarea organizatorului).
 
Efectuarea deplasarilor care nu respecta Ordinul M.E.N.C.S. nr. 3637/12.04.2016 si prezenta procedura atrage raspunderea cadrului didactic organizator si a directorului unitatii de invatamant, conform prevederilor legale in vigoare. 
 
 

Model de solicitare pentru aprobarea participarii in excursii tematice/ de studii, tabere, proiecte, concursuri, competitii, in timpul orelor de curs 
 

(Art.9/Ordinul nr.3637/12.04.2016) 
 
 
Unitatea de invatamant .........
Nr. de inregistrare (de la unitatea de invatamant)........
 
Catre,
INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN 
 
Prin prezenta, va rugim sa aprobati participarea grupului de elevi in: excursia tematica/ de studii, tabara, proiectul, concursul, competitia (denumirea) ..................................... coordonat de d-nul/d-na ......................de la unitatea de invatamant ................................ care se va desfasura in data/perioada ...........................
 
Grupul este format din ........... elevi si .............cadre didactice insotitoare.
 
Datele de contact ale coordonatorului (nume si prenume, nr. de telefon, adresa de e-mail) .....................................................................
 
 
 Anexez:
- Adresa de solicitare a aprobarii adresata unitatii conform Anexei nr.2.2 din ordinul ministrului;
- Planul de recuperare a orelor neefectuate, inregistrat la unitatea scolara si aprobat de directorul unitatii.
 
In calitate de director al unitatii de invatamant imi asum responsabilitatea verificarii documentatiei necesare, conform Ordinul nr. 3637/12.04.2016 si a Procedurii operationale a I.S.J. Giurgiu nr. ....... din... 2023 privind organizarea si desfasurarea taberelor, excursiilor si a altor activitati pentru timpul liber.
 
 
Director 
Nume si prenume 
 
Secretar 
Nume si prenume
 
 

ANEXA nr. 1

Acordul parintelui/ tutorelui legal de participare a copilului la excursie/tabara/expeditie 

 
Numele si prenumele elevului: ................................................................................................
Unitatea de Invatamant: .........................................................................................Clasa .......
Data/Perioada excursiei: de la ................................................. la ...........................................
Numele si prenumele parintelui/ tutorelui ................................................................................
Numele si prenumele cadrului didactic organizator..................................................................
Destimatia: ....................................................................................................................
Locul de plecare: ...........................................................................................................
Locul de sosire................................................................................................................
Imbracaminte specifica / echipament specific necesar in excursie (se completeaza de organizatorul excursiei):.........................................................
 
oDa oNu
 
Programul acestei excursii cuprinde activitati fizice si sportive (se completeaza de organizatorul excursiei):.........................................................
 
oDa oNu
 
a) Mentionez ca regimul medical permanent sau temporar al copilului meu, inclusiv regimul de dieta, cel de medicatie si/ sau necesitatea utilizarii aparatelor auditive sau vizuale este: .........................................................
 
b) Sunt de acord ca, in cazul unei urgente medicale, cadrul didactic insotitor sa ma instiinteze imediat si sa ia toate masurile necesare pentru asigurarea conditiilor medicale optime.
 
c) Accept ca organizatorul poate modifica aspectele legate de transport, cazare si alte servicii in functie de schimbarile obiective survenite. Inteleg ca voi fi informat asupra acestor modificari.
 
d) Sunt de acord ca scoala nu poate fi responsabila pentru actiunile operatorilor de transport sau de turism care isi ofera serviciile pentru aceasta excursie/ tabara / expeditie.
 
e) In caz de urgenta, pot fi gasit la urmatoarele numere de telefon ........................................................................
 
Sunt de acord ca propriul meu copil sa participe la aceasta excursie/tabara/expeditie si, in situatia nerespectarii regulamentului, acesta poate fi sanctionat conform regulamentului de organizare si functionare al unitatii de invatamant.
 
 
(Semnatura parintelui/tutoreluilegal) (Data) 

Planul activitatii care se desfasoara in localitatea in care se afla unitatea de invatamant 


Planul de excursie / tabara / expeditie care se desfasoara in afara localitatii in care se afla unitatea de invatamant si care presupune servicii de transport, cazare si masa

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce NOUTATI sunt la Evaluarea Nationala?


Atentie la modificarile de la Evaluarea Nationala pentru clasa a II-a, a IV-a, a VI-a sau in clasa a VIII-a!

Important: Notele, Evaluarea Nationala, Mediile, Tezele si Testele NU vor disparea

TREBUIE sa ii ajutam sa nu uite si sa continue. Este obligatia noastra. Culegerile de Teste la Limba Romana si Matematica vin in ajutorul celor mici.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

tabereexcursie scolaratabere scolare 2023activitati extrascolare


x

Lasa un raspuns
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitNoile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//