Studiul condus de oameni de stiinta de la KCL a analizat informatii privind obiceiurile alimentare colectate in cadrul unui sondaj realizat anterior de la doua grupuri de copii din Marea Britanie, unul de 802 copii cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani si de altul format din 884 de copii cu varste intre 11 si 18 ani.
Conform acestei cercetari, micul dejun reprezinta consumul a peste 100 de calorii intre orele 6:00 si 9:00 dimineata.
Echipa de oameni de stiinta a descoperit ca micutii care luau micul dejun cu regularitate aveau un aport zilnic mai mare de nutrienti esentiali precum acid folic, fier, calciu si iod in comparatie cu cei care sareau peste prima masa a zilei.
Spre exemplu, 31,5% dintre cei care nu luau micul dejun nu primeau nici macar ratia minima de fier recomandata in Marea Britanie. Prin comparatie, numai 4,4% dintre cei care serveau regulat prima masa a zilei nu atingeau acest deziderat.
De asemenea, in zilele in care luau micul dejun, copiii mici, cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani, aveau niveluri mai mari de acid folic, vitamina C, calciu si iod in comparatie cu zilele in care sareau peste prima masa, se mai arata in concluziile cercetarii.
"Acest studiu ofera dovada ca micul dejun este esential pentru ca parintii sa se asigure ca micutii lor primesc substantele nutritive de care au nevoie", a subliniat autoarea principala a analizei, doctor Gerda Pot.
Studiul a fost publicat in "British Journal of Nutrition".