Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Studiu: La ce risc se expun copiii care sar peste micul dejun

de Laura Galescu la 01 Ian. 2018
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Studiu: La ce risc se expun copiii care sar peste micul dejun01Ian.2018

Copiii care nu au obiceiul de a servi micul dejun in fiecare zi se expun la un risc, conform cercetatorilor. Mai exact, acestia risca sa nu consume cantitatile recomandate de nutrienti esentiali pentru cresterea si dezvoltarea lor, conform unui studiu publicat joi de King's College London (KCL). Astfel, cercetatorii au demonstrat ca micul dejun este esential ca parintii sa se asigure ca micutii lor primesc substantele nutritive de care au nevoie.





Studiul condus de oameni de stiinta de la KCL a analizat informatii privind obiceiurile alimentare colectate in cadrul unui sondaj realizat anterior de la doua grupuri de copii din Marea Britanie, unul de 802 copii cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani si de altul format din 884 de copii cu varste intre 11 si 18 ani.
 
Conform acestei cercetari, micul dejun reprezinta consumul a peste 100 de calorii intre orele 6:00 si 9:00 dimineata.
 
Echipa de oameni de stiinta a descoperit ca micutii care luau micul dejun cu regularitate aveau un aport zilnic mai mare de nutrienti esentiali precum acid folic, fier, calciu si iod in comparatie cu cei care sareau peste prima masa a zilei.
 
Spre exemplu, 31,5% dintre cei care nu luau micul dejun nu primeau nici macar ratia minima de fier recomandata in Marea Britanie. Prin comparatie, numai 4,4% dintre cei care serveau regulat prima masa a zilei nu atingeau acest deziderat.
 
De asemenea, in zilele in care luau micul dejun, copiii mici, cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani, aveau niveluri mai mari de acid folic, vitamina C, calciu si iod in comparatie cu zilele in care sareau peste prima masa, se mai arata in concluziile cercetarii.
 
"Acest studiu ofera dovada ca micul dejun este esential pentru ca parintii sa se asigure ca micutii lor primesc substantele nutritive de care au nevoie", a subliniat autoarea principala a analizei, doctor Gerda Pot.
 
Studiul a fost publicat in "British Journal of Nutrition".

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Lasa un raspuns




37 de Teste pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat 2020
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
37 de Teste pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat 2020


37 de Teste pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat 2020
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
37 de Teste pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat 2020
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!