Atlas Gripal: Totul despre gripa si Vaccinare Antigripala
Vestea buna este ca s-a lansat Atlas Gripal: Totul despre gripa si Vaccinare Antigripala -
www.atlasgripal.ro - prima platforma educationala care deschide conversatia despre vaccinarea antigripala in randul copiilor si adolescentilor in sezonul 2020-2021.
Pe
www.atlasgripal.ro gasesti continut interactiv, prezentat de catre medici, care iti ofera raspunsuri la orice intrebare legata de gripa si de imunizarea prin vaccin gripal.
Campania de informare este realizata sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei si este avizata de Ministerul Sanatatii si isi propune sa vina in sprijinul populatiei cu informatii utile si avizate.
"Vaccinarea anuala este cea mai eficienta metoda de a reduce riscul de imbolnavire, de complicatii ale gripei, de spitalizare si in anumite cazuri, de deces", subliniaza dr. Dina Mergeani, Presedinte SNMF.
Vaccinare Antigripala - informeaza-te din surse sigure
Retine: gripa nu este o simpla raceala! Ele sunt foarte diferite, iar gripa poate duce la complicatii grave. Informeaza-te intotdeauna din surse sigure si ai incredere in recomandarile medicilor.
"Rolul medicilor in explicarea necesitatii vaccinarii antigripale este esential. in cabinetele noastre sosesc zilnic persoane cu niveluri diferite de educatie, atat persoane care inteleg foarte bine avantajele si siguranta vaccinarii, cat si persoane care nu au informatii suficiente. Misiunea noastra este sa venim in intampinarea fiecarei persoane cu un dozaj specific de sfaturi si recomandari in functie de nivelul cunostintelor sale", a declarat Dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicina de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.
Vaccinarea antigripala asigura protectie - 72% dintre parinti considera ca vaccinarea protejeaza copilul, iar sub doua treimi afirma ca vaccinarea protejeaza intrega familie, respectiv intreaga comunitate (63,2%, respectiv 59,9%), releva un studiu realizat anul acesta de IMAS.
Imunizeaza-te prin vaccinare antigripala!
Vaccinul gripal se poate face de la varsta de 6 luni. Nu uita ca vaccinarea persoanelor din categoria de risc este deosebit de importanta pentru a reduce riscul de complicatii ale gripei, precum pneumonia, care necesita spitalizare. Copiii, varstnicii, femeile insarcinate si persoanele cu afectiuni medicale fac parte din categoria de risc.
Campania nationala de vaccinare a inceput in data de 14 septembrie si va continua pana la primavara, iar repartitia dozelor de vaccin catre directiile de sanatate publica se face in mai multe etape.
Conform Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, pana la jumatatea lunii octombrie au fost vaccinate antigripal 146.537 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.
Citeste informatii complete despre vaccinare pe
www.atlasgripal.ro si impreuna cu medicul tau ia cea mai buna decizie pentru copilul tau si pentru familia ta. Impreuna invingem gripa si ramanem sanatosi!