Cum poti obtine fondurile necesare pentru dezvoltare
La baza oricarei afaceri sta un antreprenor motivat, dar si o sursa de finantare sigura, necesara pentru dezvoltarea acesteia. Iata cateva surse de finantare care ar putea sa fie potrivite pentru tine, daca iti doresti sa iti dezvolti afacerea, dar nu dispui de capital propriu suficient:
-
credit bancar;
-
fonduri nerambursabile;
-
investitori.
Creditul bancar este cea mai populara sursa de
finantare IMM la care apeleaza antreprenorii, datorita faptului ca este accesibila in orice moment, iar aprobarea banilor poate avea loc intr-un timp foarte scurt, uneori chiar si in 24 de ore. O astfel de finantare te poate ajuta sa-ti dezvolti afacerea, indiferent de domeniul in care activeaza.
Fondurile nerambursabile pot fi accesate atat pentru a finanta o idee de afaceri, cat si pentru a obtine fondurile necesare dezvoltarii unui business deja activ. Spre deosebire de obtinerea unui credit bancar, procesul de accesare a fondurilor nerambursabile este mai complex.
Pentru a beneficia de astfel de fonduri, trebuie sa creezi un plan de dezvoltare din care sa reiasa strategia de business la care te-ai gandit, dar si modul in care vor fi folositi banii pentru dezvoltarea afacerii. Aceasta documentatie trebuie sa includa informatii detaliate cu privire la impactul financiar al investitiei, o estimare a rulajelor de numerar etc.
Procesul de atragere al investitorilor este asemanator cu cel de obtinere a fondurilor nerambursabile. Un loc potrivit de a atrage investitori este chiar comunitatea locala, iar o alta modalitate de a face acest lucru este de a-ti lista businessul pe bursa de valori. Nu uita, insa, ca pentru a beneficia de optiunea din urma, compania ta trebuie sa indeplineasca anumite criterii.
Exemple de afaceri cu impact pozitiv in educatie
Fie ca ai deja o afacere in domeniul educational si doresti sa iti extinzi portofoliul de servicii sau produse, fie ca iti doresti sa devii un antreprenor care, prin intermediul afacerii lui, sa aiba un impact pozitiv in comunitate, exemplele de mai jos iti pot fi de folos. Iata ce poti sa faci:
Deschide o cresa
Avantajul acestei afaceri este ca nu trebuie sa inchiriezi neaparat un loc dedicat, ci, daca spatiul iti permite, poti sa iti deschizi o cresa acasa. Pentru a face acest lucru, insa, nu uita ca trebuie sa respecti reglementarile legislative in vigoare. Totodata, ai nevoie si de personal instruit care sa aiba grija de copii si care sa ii asiste in activitati.
Aceasta afacere poate fi una profitabila si placuta deopotriva, in special atunci cand iti place sa iti petreci timpul cu micutii si sa ii inveti lucruri noi si folositoare.
Dezvolta un software de comunicare intre cadre de invatamant si parinti
Orice parinte responsabil este preocupat de educatia copilului sau, astfel ca, ai putea sa usurezi modul in care parintii si cadrele didactice comunica prin dezvoltarea unui software.
In acest mod, traditionalele sedinte cu parintii ar putea sa fie inlocuite de o comunicare in timp real, prin intermediul unei aplicatii, fara a fi nevoie ca parintii si cadrele didactice sa se intalneasca. Pe langa o comunicare eficienta, o astfel de aplicatie reprezinta si o solutie care promoveaza economisirea timpului, atat pentru parinti, cat si pentru cadre didactice.
Deschide un centru de meditatii pentru elevi
Un elev care doreste sa se perfectioneze la o anumita materie sau intr-un anumit domeniu trebuie sustinut. Este important ca elevii sa aiba la dispozitie toate resursele necesare pentru a atinge nivelul de dezvoltare pe care si-l doresc.
Pentru a veni in sprijinul lor, poti deschide un centru de meditatii pentru elevi, din care sa faca parte persoane specializate in diverse domenii de activitate. Astfel, pe langa acumularea de informatii utile, elevii ar putea sa stapaneasca si partea practica in anumite domenii, lucru care este benefic pentru viitor.
Afacerile cu impact pozitiv in educatie trebuie sustinute deoarece sunt necesare pentru dezvoltarea unei comunitati. Daca si tu esti interesat sa iti dezvolti un business in acest domeniu, profita de informatiile din acest articol si fa cea mai buna alegere pentru viitor.
Sursa foto: shutterstock.com