Adolescentii au reusit in doar cateva zile sa colonizeze planeta Venus. Nu a fost o munca usoara, mai ales ca au gandit viata pe cealalta planeta pana la cele mai mici detalii.
"A trebuit sa avem in vedere parametri fizici si chimici de pe planeta Venus, cum ar fi faptul ca la suprafata planetei presiunea este echivalenta cu cea de la 900 de metri adancime in mare, de exemplu temperatura este de 462 de grade Celsius si combinand toate aceste aspecte am venit cu idei interesante, cel putin au fost foarte apreciate de juriu”, explica elevul Andrei Rotaru.
In cadrul concursului, tinerii romani au lucrat alaturi de elevi din China, Statele Unite ale Americii si India.
"Din momentul in care au fost selectati cam o luna jumate ne-am intalnit de mai multe ori, am facut schite, sedinte de brainstorming, am sters table si am scris zeci de table, impreuna, am facut calcule, studiu de caz, estimari,” povesteste Ion Bararu, profesor de fizica.
La concursul de design stiintific din Florida au participat 240 de concurenti din tari de pe toate continentele.