Daca esti in cautarea unui loc de munca, ar trebui sa iei in considerare urmatorii factori:
Management
In noua lume ce reprezinta piata muncii, majoritatea angajatilor cauta un management care se concentreaza pe conceptul de „people centricity”. Acesta se refera la crearea unui mediu cultural, tehnologic si fizic in care organizatia se concentreaza pe plasarea angajatilor in centrul strategiilor de afaceri, prin elaborarea de politici si practici bazate pe asteptarile, interesele, perceptiile si nevoile angajatilor. Un exemplu concret de manager ce se ghideaza conform conceptului de „people centricity” este antreprenorul roman
Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property, companie de investitii si dezvoltari imobiliare.
Cultura noului tau mediu de lucru va avea un impact important asupra placerii vietii profesionale. Incearca sa afli daca actualii si fostii angajati sunt multumiti de modul in care lucreaza acolo si de modul in care sunt tratati de catre companie. Intreaba-i pe potentialii tai colegi daca le place sa lucreze acolo, care este rata de rotatie a angajatilor si cat de des sunt organizate evenimente sociale intre angajati - acest lucru iti va da o buna indicatie asupra culturii companiei.
Locul de munca
Primul pas dupa ce gasesti un anunt de angajare relevant este sa faci cateva cercetari despre compania in sine. Sa aplici pentru un loc de munca care se dovedeste a fi incompatibil cu talentele sau interesele tale este o pierdere de timp. Prin urmare, trebuie sa parcurgi site-ul web, pagina de cariera si tipul de continut pe care il au.
Pe langa acestea, un aspect important il reprezinta si zona in care se afla locul de munca si, mai ales, standardele acestuia. Ideal ar fi sa cauti ceva asemanator, spre exemplu, cu West Gate (Militari) sau Novo Park (Pipera), care se afla la doar cateva minute de metrou si sunt conectate la centrul orasului.
Poate iti doresti confortul de acasa, recreat in cadrul locului de munca, pentru un sistem hibrid reusit. Indicat va fi sa cauti ceva cu acreditare IMMUNE Building Standard™, care este o certificare pentru cladiri ce contine peste 135 de masuri menite sa imbunatateasca protectia sanitara a spatiilor de birouri si sa creeze, totodata, un mediu de lucru care sa stimuleze interactiunea dintre angajati.
Beneficii
Pe langa salariul care reprezinta o parte importanta din pachetul pe care il ofera angajatorul, exista si alte beneficii pe care trebuie sa le iei in considerare. Acestea includ lucruri precum facilitati, abonamente la servicii medicale, acces la cursuri pentru dezvoltare profesionala, asigurarea, bonusurile sau oportunitati de dezvoltare in cadrul companiei. Inainte de a accepta un loc de munca sau de a semna contractul, trebuie sa te asiguri ca toate aceste plusuri sunt negociate.
Este necesar sa afli exact ce beneficii si facilitati iti ofera angajatorul - nu te mai poti multumi doar cu recompense materiale, o sa vrei sa beneficiezi de flexibilitatea muncii, nu doar din perspectiva programului de lucru in sine, ci si ca regandire a spatiilor de birouri. Nu dimensiunea unei companii conteaza, ci un mediu sanatos de lucru, care stimuleaza productivitatea, colaborarea si flexibilitatea muncii.
Un exemplu concret este YUNITY Park, cel mai nou si modern campus de birouri din Romania, unde beneficiile angajatilor sunt multiple. Acesta este o destinatie urbana, puternic reprezentata de spatiul public, in care viata profesionala si cea sociala primesc aceleasi sanse de implinire. De pilda, spatiul destinat in prezent unei parcari va fi transformat intr-o padure urbana in vecinatatea careia se vor integra organic spatii pentru evenimente, experiente recreative si spatii de lucru in aer liber.
Speram ca acest mic ghid iti va fi de folos si te va ajuta in cautarea unui job mai bun, intr-un mediu de lucru adecvat vremurilor noastre. Analizeaza toate aspectele de mai sus si fa cea mai buna alegere pentru tine.
Sursa foto: Unsplash