Conform proiectului legislativ, cuantumul alocatiei pentru elevi nu va fi virat intr-un cont al parintilor sau tutorelui, ci sub forma de tichete cu destinatie precisa: o anumita suma pentru alimente, o alta pentru haine si alta pentru rechizite.
"Ce poate face un copil, o familie cu 84 de lei lunar? Nimic. Daca ar primi macar 100 de euro, atunci, cu acei bani intr-adevar se poate face ceva. Nu toti vor primi acesti bani, ci doar cei care nu au absente la scoala.
In acest fel ii stimulam pe tineri sa faca copii si pe copii sa invete. Daca fiecare copil va frecventa gradinita, scoala primara, liceul si o facultate, nivelul de educatie va creste simtitor", a declarat senatorul Agrigoroaei.
Acesta a mai adaugat ca se vor gasi si sumele necesare pentru a mari alocatia copiilor la bugetu de stat. "In primul rand sa se recupereze banii gasiti de Curtea de Conturi, cele peste 80 milioane de euro, bagate in panselute, apoi o accizare a taxei pe viciu cu 0,05 bani", adauga Agrigoroaei.
Elevii din invatamantul preuniversitar primesc in acest moment
alocatii in valoare de 84 de lei, spre deosebire de alte state europene, precum Belgia, unde pentru primul copil parintii primesc 77 de euro, 143 de euro pentru al doilea si 212 de la al treilea. In Olanda copiii primesc alocatii in valoare de 58 de euro pana la varsta de sase ani, 70 de euro intre 6-12 ani si 82 de euro pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 12-17 ani.
Comentarii [2 comentarii]Adauga comentariul tau
Hegyi Maria 17 Feb. 2016 22:41:39
copii bolnavi care au o boala si lupta din rasputeri sa ramana eminenti nu merita acea suma?I.n. 15 Feb. 2016 20:35:28
sa se acorde alocatia daca intr-adevar se doreste si prin ridicarea stachetei calitatii...doar asa ii va face pe copii sa isi doreasca si sa invete.altfel e doar demografie sau cocotism politic