Ea a spus, intr-o conferinta de presa, ca MENCS a realizat un proiect de ordonanta de urgenta pentru a aproba programul national de acordare a unui suport alimentar "Masa calda".
"Acest program pilot, aflat in faza de avizare interministeriala, se va desfasura in 50 de unitati de invatamant cu aproximativ 30.000 de beneficiari, elevi si prescolari. A fost pus in dezbatere publica", a aratat Anisie.
Potrivit secretarului de stat, acest program pilot ar putea fi aplicat in scolile din zonele defavorizate, care au posibilitati de spatiu pentru a servi masa, din mediul rural si urban, prescolar, liceal si gimnazial.
"Scopul este de a inlocui programul Laptele si cornul", a afirmat Anisie, aratand ca este vorba de alocarea a 7 lei de persoana de la bugetul de stat.
Elevii vor primi in cadrul acestui program doar produse alimentare preparate in conformitate cu cerintele prevazute in Regulamentul (CE) nr.852/2004 al Parlamentului European si al Consiliului privind igiena produselor alimentare. Toate produsele distribuit vor respecta cerintele prevazute de HG nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor.
Pentru asigurarea alimentelor gratuite pentru elevi, vor fi acordate sume defalcate de la bugetul de stat pentru bugetele locale.
Stabilirea nivelului sumelor aferente fiecarei scoli se face prin inmultirea numarului de elevi inmatriculati in unitatea de invatamant cu limita valorii zilnice prevazute si cu numarul de zile de activitate didactica din anul respectiv.