Admiterea la liceu in 2017 - Model Fisa de inscriere la Liceu 2017 si Model Fisa de inscriere la Scoala profesionala 2017

De Portal Invatamant
la 22 Iun. 2017
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Admiterea la liceu in 2017 - Model Fisa de inscriere la Liceu 2017 si Model Fisa de inscriere la Scoala profesionala 201722Iun.2017

Admiterea la liceu se apropie cu pasi repezi, inscrierea la liceu urmand sa aiba loc in 3-6 iulie 2017. Va prezentam mai jos modelul de fisa de inscriere la liceu pentru 2017, dar si modelul de fisa de inscriere la scoala profesionala pentru 2017 si modelul de fisa de inscriere la liceu pentru proba de aptitudini. Nu uitati de algoritmul de repartizare in liceu, realizat conform metodologiei oficiale de desfasurare a admiterii in licee. Modul de calcul pentru media de admitere la liceu a fost modificat in 2017. Repartizarea la liceu se face automat, conform fisei de inscriere completata.

 


Model Fisa de Inscriere Liceu 2017
 
 
 
Model fisa de admitere in clasa a IX-a si anexa acesteia, pentru participarea la probele de aptitudini sau la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
 
Mai jos este prezentat algoritmul de repartizare in liceu, realizat conform metodologiei oficiale de desfasurare a admiterii in licee.
 
Repartizarea se face ordonand candidatii in judetul respectiv descrescator, dupa medii, incercandu-se plasarea fiecarui candidat, incepand de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate.
 
Ordonarea candidatilor se face descrescator dupa mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare nationala, media generala de absolvire a claselor V-VIII, nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul evaluarii nationale, nota obtinuta la proba de matematica din cadrul evaluarii nationale si nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul evaluarii nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale. 
 
Iata cum se calculeaza media de admitere la liceu in 2017
 
"Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.
 
Calculul mediei de admitere se face astfel:
 
MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN
 
unde:
 
MA = media de admitere;
 
ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a;
 
EN = media generala obtinuta la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a
 
Cum se face repartizarea automata la admiterea in liceu 2017
 
Cand se ajunge la un candidat, se cauta in lista sa de optiuni prima optiune valida la care exista locuri libere. Ordinea optiunilor de pe fisa este prin urmare semnificativa, prima optiune exprimata este luata in considerare inaintea celorlalte optiuni.
 
Exemplu: se verifica prima optiune a candidatului curent; in cazul in care optiunea este valida si mai exista locuri la aceasta optiune, este considerat admis la aceasta optiune si se trece la urmatorul candidat; altfel se verifica a doua optiune de pe fisa, etc.
 
Observatie: O optiune este invalida daca: codul optiunii alese de candidat nu exista sau optiunea aleasa necesita data proba la limba materna sau moderna si candidatul nu a sustinut-o.
 
In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune. 
 
Situatia poate apare in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.
 
Se recomanda prin urmare completarea fisei cu un numar suficient de optiuni pentru ca aceasta situatie sa nu apara.
 
Recomandari pentru completarea fisei de inscriere la liceu 2017
 
1. Completarea optiunilor pe fisa de admitere se face in ordinea preferintelor candidatilor.
 
2. Completeaza pe primele locuri optiunile pe care le doresti cel mai mult, chiar daca nu esti sigur ca media iti permite sa intri la aceste optiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continua cu optiuni care ti-ar placea, apoi optiuni la care nu te-ar deranja sa fii repartizat. incheie cu optiunile cele mai putin dorite, dar pe care trebuie sa le enumeri pe fisa, pentru siguranta. 
 
Este preferabil sa intri la un liceu care nu iti place decat sa nu intri deloc! Nu completa o optiune nedorita inaintea unei optiuni dorite! Prima optiune este si prima luata in considerare pentru fiecare elev.
 
3. Tine cont de mediile de admitere din anii precedenti pentru a-ti calcula sansele de intrare la fiecare dintre optiunile exprimate.
 
4. Completarea unui numar mare de optiuni pe fisa de admitere NU iti poate dauna in nici un fel, oricum intri la prima optiune a ta la care mai sunt locuri.
 
In schimb, un numar prea mic de optiuni iti poate diminua serios sansele de a fi admis! Exista riscul de a nu avea o medie suficient de buna pentru nici una din optiunile exprimate.
 
Nu exista nici un “numar magic” de optiuni care trebuie completate pe fisa: important este ca acest numar sa fie suficient de mare ca sa permita repartizarea si sa fie ordonate – de la cea mai dezirabila la cea mai putin dezirabila. 
 
5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul putin mai mari, un motiv in plus pentru a completa cat mai multe optiuni pe fisa! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din optiuni sa fie mult mai mare decat anii trecuti, la fel cum este posibil sa fie mai mica. Mediile anilor trecuti sunt orientative.
 
6. Validarea fiselor este o operatiune simpla, dar obligatorie pentru toti candidatii - eventualele greseli aparute in transcrierea mediilor din cataloagele scolare pe fisa de optiuni, in completarea numelui candidatului sau scrierea neciteata a codurilor liceelor pot cauza neplaceri. 
 
Computerul “nu stie” ca un elev a completat codul 115 dar de fapt il intereseaza specializarea cu numarul 151, sau ca media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55! Pentru a evita neplacerile cauzate de transcrierea gresita a datelor de pe fisa, procedura necesita tiparirea fiselor asa cum au fost introduse ele in baza de date. Fisa astfel tiparita, numita “fisa martor” se transmite la scoala de provenienta. 
 
In cele cateva zile ramase intre introducerea fisei in computer si data limita, dirigintii sunt cei care convoaca la scoala toti elevii insotiti de parinti, care verifica optiune cu optiune corespondenta fisei de martor cu fisa originala, semnand pentru conformitate.
 
Neconcordantele intre fisa completata si fisa martor trebuie semnalate imediat conducerii scolii, care revine la centrul de colectare a datelor pentru a se face corectia.
 
7. Intre momentul validarii fisei si repartizarea computerizata, fisele sunt centralizate in bazele de date judetene si de aici in baza de date nationala de la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice.
 
8. Dupa verificari multiple si corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizata.
 
9. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii descrescator dupa media de admitere, repartizandu-i pe rand, incepand de la elevul cu cea mai buna medie. Pentru fiecare elev, se cauta prima optiune de pe lista unde mai sunt locuri libere si elevul este repartizat la acea optiune.
 
Daca la un moment dat se gaseste un elev la care optiunile exprimate in fisa nu ii permit sa intre la nici un liceu (pentru ca locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decat el), elevul respectiv ramane nerepartizat.
 
Pentru a intelege mai usor algoritmul, luam urmatoarele exemple:
 
1. Presupunem ca elevul are media 10. El este cel mai bun din judet, este repartizat primul, deci la prima sa optiune. El este primul care ocupa primul loc din judet.
 
2. Presupunem ca elevul are media 9 si la prima sa optiune s-au ocupat 14 locuri de catre 14 elevi cu medii mai mari decat media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa optiune.
 
3. Presupunem ca elevul are media 8 si la prima sa optiune s-au ocupat toate
locurile de catre elevi cu medii mai mari decat a lui. Daca la a doua sa optiune mai exista locuri libere, el va repartizat la a doua sa optiune. Altfel, se verifica a treia optiune de pe fisa sa, si urmatoarele, in ordine, pana la gasirea primei sale optiuni la care mai sunt locuri libere.
 
De notat ca nu se poate intampla ca „locul tau” sa fie ocupat de catre cineva cu medie mai mica decat a ta, pentru ca tu esti repartizat inaintea lui!
 
4. Presupunand ca elevul A are media de admitere 8.93 si optiunea X pe locul 2 in fisa de optiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 si optiunea X pe locul 1 in fisa de optiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru optiunea X (in cazul in care candidatul A nu a fost repartizat la optiunea de pe primul loc), avand media mai mare decat B.

ADMITERE LICEU 2017. Calendarul admiterii la liceu 2017
 
3-6 iulie 2017: Completarea optiunilor in fisele de inscriere si introducerea in baza de date computerizata a datelor din fisele de inscriere;
 
4-7 iulie 2017: Verificarea de catre candidati si parinti a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor si listarea fiselor corectate din calculator;
 
12 iulie 2017: Repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2017-2018;
 
13 iulie 2017: Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in invatamantul liceal de stat din judet/municipiul Bucuresti. Afisarea de catre fiecare liceu a listei candidatilor repartizati in liceul respectiv;

Proiecte Didactice - Modele de Nota 10

Modele de Proiecte Didactice: pentru Titularizare, Definitivat si Inspectiile la clasa


Economisiti timp valoros si energie la elaborarea Proiectelor dvs. Didactice!

NOU: Modele de Proiecte Didactice pentru Nota 10 la Titularizare sau Definitivat Educatori

Lucrarea elimina acum

- dificultatile pe care le intampinati si dvs. in alcatuirea proiectelor didactice:
- lipsa materialelor didactice pentru pregatirea acestor examene;
- inexistenta modelelor de pregatire a proiectelor didactice necesare in cadrul inspectiilor la clasa.




...Vezi AICI detalii complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

admitere liceu 2017 model fisa inscriere liceu 2017 model fisa inscriere scoala profesionala 2017 repartizare liceu


x

Lasa un raspuns




Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau

13Iul.2017

Botoc Ina 13 Iul. 2017 17:06:13

5+2=7
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//