Elevii vor avea 4 ore de sport pe saptamana din anul scolar 2014-2015

De Gavrila Cristina
la 30 Dec. 2014
13 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elevii vor avea 4 ore de sport pe saptamana din anul scolar 2014-201530Dec.2014

Anul scolar 2014-2015 aduce o serie de modificari in invatamantul preuniversitar, care afecteaza si programa de invatamant, atat pentru elevii din ciclul primar, cat si pentru cei de la gimnaziu si liceu.

Incepand cu 15 septembrie, cand elevii se vor intoarce la scoala din vacanta de vara, vor avea o noua programa de invatamant: mai multa miscare, in afara orelor de program.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat ca din anul scolar 2014-2015 elevii din sistemul de invatamant preuniversitar ar putea avea pana la patru ore de sport pe saptamana. Primii elevi care vor beneficia de dublarea numarului de ore de sport sunt cei din invatamantul primar si cei care intra in clasa a V-a si in clasa a IX-a, iar anul urmator vor urma cei de a VI-a si a XI-a.

Ministrul Educatiei a explicat ca astfel, in trei-patru ani, se va ajunge la nivelul maxim de sport in tot invatamantul preuniversitar.

"Poate ca orele de sport ar trebui facute suplimentar, peste ceea ce avem acum, pentru ca, in fond, vorbim despre miscare, despre sanatate, despre recreere. Dupa sase ore de matematica intr-o saptamana, e bine sa faci patru ore de miscare repartizate in reprize de cate doua ore legat. Specialistii spun ca intr-o ora de educatie fizica, de fapt lucrezi efectiv cam 15 minute. Pentru ca trebuie sa respecti toate procedurile, incalzirea, faci exercitiul fizic si apoi trebuie sa lasi elevul dupa ce a iesit din sala de sport cateva minute sa-si revina. Prin urmare, aceste ore ar trebui sa fie in reprize de cate doua ore, de doua ori pe saptamana", a explicat ministrul Remus Pricopie.

In plus, reprezentantii din Educatie au asigurat ca urmeaza sa se faca investitii si in bazele sportive, astfel incat, pana in 2018, elevii sa poata face miscare si in timpul liber.

"Vor avea minim doua ore incepand cu anul scolar 2014-2015, iar clasele a VI-a si a IX-a vor avea trei ore de educatie fizica si sport. Problema ciclului primar e rezolvata catre patru ore de miscare. (...) Nu se poate face peste noapte, pentru ca asta ar insemna 16.000 de profesori de educatie fizica si sport", a explicat ministrul Educatiei.

Orele de educatie fizica vor fi introduse gradual, conform ministrului Educatiei, care a explicat ca acestea vor fi cuplate doua cate doua, astfel incat cei mici sa mearga de doua ori pe saptamana la sala de sport.

Romania are doar trei la suta din copii legitimati la cluburi sportive scolare. Comparativ, media europeana este de 10 ori mai mare, iar lipsa miscarii a dus si la o crestere a obezitatii in randul tinerilor.  

Proiecte Didactice - Modele de Nota 10

Modele de Proiecte Didactice: pentru Titularizare, Definitivat si Inspectiile la clasa


Economisiti timp valoros si energie la elaborarea Proiectelor dvs. Didactice!

NOU: Modele de Proiecte Didactice pentru Nota 10 la Titularizare sau Definitivat Educatori

Lucrarea elimina acum

- dificultatile pe care le intampinati si dvs. in alcatuirea proiectelor didactice:
- lipsa materialelor didactice pentru pregatirea acestor examene;
- inexistenta modelelor de pregatire a proiectelor didactice necesare in cadrul inspectiilor la clasa.




...Vezi AICI detalii complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

an scolar 2014-2015 ore de sport ore de educatie fizica


x

Lasa un raspuns




Comentarii [13 comentarii]Adauga comentariul tau

29Aug.2014

Ciprian 29 Aug. 2014 09:42:11

Citind cateva din comentariile la articol pot sa zic SUNTEM NEAM DE PROSTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
atat am de zis.
24Aug.2014

Vali 24 Aug. 2014 18:36:38

Cred cã ați gandit mult anainte de a scoate asemenea porcãrie. Dacã vrei sã faci sport faci dupã ore. Sãnãtatea constã an educația stilului de viațã Ce mancãm ? Cat mancãm ? Facem mișcare dans, gimnasticã, plimbãri etc. dupã ore ? etc. Bãbãlãul ãla care a scos duma asta ori e un semianalfabet ori a trecut clasa cu plasa și ai plãcea sã batã mingea an loc sã anvețe. Ar trebui mai multã geografie, limbi strãine . Îți dai seama ce putoare va fi an clasã cand vor veni elevii de la sport ? Ce se va antampla cand vor fi 2 sau chiar 3 clase unde vor face ora ? Dobitoc tre sã fii......
23Aug.2014

Axinte Viorica 23 Aug. 2014 09:26:38

Se exagereaza cu orele de sport si sa va spun de ce //in general , copiii la asemenea varste alearga se joaca , deci se misca non stop ,ceea ce inseamna sport sau miscare //in schimb nu se acorda importanta cuvenita educatiei comportamentale a acestora , sunt prea putine cabinete de consiliere psihopedagogica in scoli , sunt muuuuuuuuulte scoli si directoti care nu au auzit macar de asa ceva ,elevii cresc ca lastarele si societatea adica ministerul neglijeaza pur si simplu corectarea consilierea problemelor de viata ale elevilor ,cum ar fi --abandonul scolar , neadaptarea ,frica de profesori ,parinti in strainatate ,teribilismul varstei , prieteni nepotriviti ,fumatul, alcoolul drogurile sexul timpuriu , etc etc etc ...ar fi sute de probleme sociale ,de comportament de orientare scolara etc. ,care nu se discuta cu elevii decat tangential eventual , de catre dascali pregatiti in cu totul alte domenii //matematica etc , care nu au experienta si pregatirea specifica in domeniu //dupa opinia mea acest domeniu nu ar trebui deloc neglijat ,fiindca noi nu vrem sa cream niste goliati care nu stiu sa scrie care se bat ,injura si au un comportament neadecvat
17Aug.2014

Lungu 17 Aug. 2014 09:35:40

La mate unde dau examen, elevii au 3 sau 4 ore pe saptamana, iar profesorii fac pregatire suplimentara,gratuit,ca sa compenseze acest deficit de ore. Bine ca vor face mai mult sport, vorba vine. De ce ministerul nu face un sondaj, sa intrebe parintii si elevii care ore ar fi mai indicat sa le suplimenteze!
14Aug.2014

Iustin 14 Aug. 2014 13:20:28

si parlamentarilor le-ar trebui cate 4 ore de sport pe zi ca sunt si asa foarte umflati si poate ca si mintea li se oxigeneaza mai bine si pot lucra la acele legi pe care le tot amana.
14Aug.2014

Andrei 14 Aug. 2014 13:16:16

de Religie nu se zice nimic,ca ne-am cam saturat de atatia sfinti.poate unii suntem atei .cred ca pina la clasa a IV-a e suficient.
13Aug.2014

Liviu 13 Aug. 2014 18:58:31

Praf an ochi! Panã nu se va investi an infrastructurã, toate aceste promisiuni venite din birourile ministerului vor rãmane doar bune intenþii. E ciudat cã se identificã problema corect starea precarã de sãnãtate a populaþiei, creºterea fenomenului de obezitate an randul copiilor etc. ºi se iau doar jumãtate de mãsuri cu eficienþã redusã. Ar trebui luatã an seamã ºi depopularea ºcolilor, sunt ºcoli cu 10 elevi care au sãli de sport noi ºi ºcoli cu 800 elevi care nici nu viseazã la una. Sunt investiþii pornite de ani de zile care au fost abandonate ºi noi "noi" fiind decidenþii punem cãruþa an faþa cailor. Personal mã "bucur" de o astfel de investiþie pornitã an 2007 ºi realizatã 40%. Am peste 32 de ani an sistem, aº fi putut spune cã le-am vãzut pe toate, nu vã faceþi iluzii, nu suntem ancã societatea care sã investeascã an educaþie an mod serios.
09Aug.2014

Marius 09 Aug. 2014 04:14:23

Adica noi... clasa a 8-a nu o sa facem 4 ore pe saptamana sau cum??
08Aug.2014

Tazz 08 Aug. 2014 11:33:06

si unde le vor face?! ...daca 2 pe saptamana nu au unde le face, unde vor incapea cate 4 clase odata in aceeasi sala de sport sau pe acelasi teren infect?!
07Aug.2014

Lia 07 Aug. 2014 08:30:59

Cei din minister sunt total rupti de realitate. Sa zicem ca 30% din scoli au o sala de sport...Unei clase ii vine randul poate o data, o singura ora pe saptamana la sala. Unde se fac celelalte ore? In sala de clasa ca apoi sa urmeze o alta ora in praf? Pe hol, ca sa fie deranjate celelalte clase???? Care este eficienta? Daca apar 4 ore de sport in orar, insa acestea se fac in conditii vai de ele, s-a rezolvat problema? Nu mai spun cu cata usurinta vorbesc EI despre faptul ca la clasele primare se poate rezolva: adica invatatorul sa faca aceste ore in plus, deci sa ajunga si la 22 ore, fara sa fie platit...ca deh, la ei intra in norma. Unde traiti, stimabililor? cred ca domniile voastre nu activati in Romania, de ganditi asa!
07Aug.2014

Carlas 07 Aug. 2014 00:01:15

Ideea este foarte buna!!! Insa ar trebui sa fie luati la bani marunti medicii care acorda scutiri medicale cu usurinta, fara o boala reala, ba mai mult, scutitii medical sa primeasca si ei note, sa fie evaluati prin diverse probe sportive adaptate nivelului de sanatate, prin referate, arbitraje, notiuni de regulament, sa conduca metodic o incalzire etc si garantat nr scutitilor va scadea!
06Aug.2014

Roset 06 Aug. 2014 22:43:26

Sigur, dle ministru! Se poate anota și an bazine fãrã apã! Eventual sãrituri de la platforma de 7 m, de ce nu?Problema este cã antr-o școalã cu 1000 de elevi se stã cam mult la ,,coadã” panã se ajunge pe platformã! Doamne,....iar carul anaintea.....!
06Aug.2014

Loredana 06 Aug. 2014 10:30:52

Ideea nu este rea, dar cred ca este bine sa verificati bazele sportive existente in scoli. La noi nu s. a terminat sala de sport de ani buni, iar copiii desfasoara orele de ed. fizica intr.o clasa amenajata pe timp nefavorabil, altii in sala de clasa sau pe culoar deoarece mai multe clase au ore in acelasi timp.
Daca orele se vor desfasura in astfel de conditii ce miscare in aer liber fac elevii? Cat de benefic este sanatatii?
Domnul ministru ar trebui sa mearga in scoli sa stea de vorba cu profesorii, sa verifice personal dotarile inainte de proiect! Nu sunt terminate salile de sport incepute cu multi ani in urma! Nu exista echipament sportiv oferit de minister!
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//