Elevii nu mai au voie cu telefonul mobil la scoala: alte reguli stricte pentru noul an scolar

De Ana-Maria Tudor
la 08 Sep. 2014
14 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elevii nu mai au voie cu telefonul mobil la scoala: alte reguli stricte pentru noul an scolar08Sep.2014

Elevii nu vor mai putea folosi telefonul mobil in timpul orelor si, totodata, le va fi interzis sa detina, sa consume sau sa comercializeze, in scoli si in afara acestora, droguri, substante etnobotanice, bauturi alcoolice, tigari si sa participe la jocuri de noroc.

Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, elaborat de Ministerul Educatiei si pus vineri in dezbatere publica prevede mai multe interdictii  si obligatii pentru elevi:  acestia sunt obligati sa fie prezenti la toate cursurile si nu mai au voie sa foloseasca telefonul mobil in timpul orelor.

De asemenea, conform proiectului, elevii sunt obligati sa se pregateasca la fiecare disciplina de studiu, sa dobandeasca competentele si sa-si insuseasca cunostintele prevazute de programele scolare". Elevilor le revine si interdictia de a consuma sau comercializa in scoli si in afara acestora droguri, substante etnobotanice, bauturi alcoolice, tigari si sa participe la jocuri de noroc.

Scolarii au obligatia de a adopta un comportament civilizat si o tinuta decenta, atat in unitatea de invatamant preuniversitar, cat si in afara ei.

"Beneficiarii primari ai educatiei, in functie de nivelul de intelegere si de particularitatile de varsta si individuale ale acestora, vor fi sprijiniti si stimulati sa cunoasca si au obligatia sa respecte:

legile statului; regulamentul MEN si regulamentul intern al unitatii de invatamant preuniversitar; regulile de circulatie si cele cu privire la apararea sanatatii; normele de securitate si a sanatatii in munca, de prevenire si de stingere a incendiilor; normele de protectie civila si normele de protectie a mediului", prevede acelasi proiect.

In regulament sunt prevazute numeroase interdictii adresate elevilor. Acestia nu au voie sa distruga documentele scolare, precum cataloage, carnete de elev, foi matricole, documente din portofoliul educational si sa deterioreze bunurile din patrimoniul unitatii de invatamant preuniversitar (materiale didactice si mijloace de invatamant, carti de la biblioteca scolii, mobilier scolar, mobilier sanitar, spatii de invatamant etc.). Tot lor le este interzis sa aduca si sa difuzeze in unitatea de invatamant preuniversitar materiale care, prin continutul lor, atenteaza la independenta, suveranitatea si integritatea nationala a tarii, care cultiva violenta si intoleranta.

Proiectul prevede si ca elevii nu au voie sa organizeze si sa participe la actiuni de protest, care afecteaza desfasurarea activitatii de invatamant sau care afecteaza participarea la programul scolar, si nici sa blocheze caile de acces in spatiile de invatamant.

In plus, le este interzis si: sa detina, sa consume sau sa comercializeze, in perimetrul unitatii de invatamant si in afara acestuia, droguri, substante etnobotanice, bauturi alcoolice, tigari si sa participe la jocuri de noroc; sa introduca si/sau sa faca uz in perimetrul unitatii de invatamant preuniversitar de orice tipuri de arme sau de alte produse pirotehnice cum ar fi munitie, petarde, pocnitori, brichete etc., precum si sprayuri lacrimogene, paralizante sau altele asemenea care, prin actiunea lor, pot afecta integritatea fizica si psihica a beneficiarilor directi ai educatiei si a personalului unitatii de invatamant preuniversitar; sa posede si/sau sa difuzeze materiale care au un caracter obscen sau pornografic.

De asemenea, le este interzis sa utilizeze telefoanele celulare in timpul orelor de curs, al examenelor si al concursurilor, sa lanseze anunturi false cu privire la amplasarea unor materiale explozibile in perimetrul unitatii de invatamant preuniversitar, sa aiba comportamente jignitoare, de intimidare, discriminare si atitudini ostentative si provocatoare, sa aduca jigniri si sa manifeste agresivitate in limbaj si in comportament fata de colegi si fata de personalul unitatii de invatamant preuniversitar, sa provoace, sa instige si sa participe la acte de violenta in scoala si in afara ei, sa paraseasca incinta scolii in timpul pauzelor sau dupa inceperea cursurilor, fara avizul profesorului de serviciu sau a profesorului pentru invatamantul primar/dirigintelui, sa aiba o atitudine care constituie o amenintare la adresa sigurantei celorlalti elevi si/sau a personalului scolii.

Conform documentului citat, elevii au obligatia sa aiba la ei permanent carnetul de elev, sa-l prezinte cadrelor didactice pentru consemnarea notelor, precum si parintilor, pentru informare in legatura cu situatia lor scolara.

Pe de alta parte, prevede acelasi proiect, in unitatile de invatamant preuniversitar se organizeaza, permanent, pe durata desfasurarii cursurilor, serviciul pe scoala al elevilor, in conformitate cu prevederile regulamentului intern al unitatii de invatamant. Organizarea serviciului pe scoala se efectueaza numai de catre elevii din clasele a VII-a si a VIII-a, din invatamantul liceal, profesional sau postliceal.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce NOUTATI sunt la Examenul de Bacalaureat - proba scrisa


Programa pentru Bacalaureat s-a modificat! Mare atentie la noile Teste Rezolvate la Limba Romana, care contin explicatiile detaliate. Testele Rezolvate sunt alcatuite dupa modelul celor date la examen si contin toate cele 3 tipuri de subiecte aflate pe foaia de examen:
  • un text cu cerinte la prima vedere;
  • un text de tip argumentativ;
  • un eseu din materia studiata.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

regulament elevi regulament scolar telefon elevi telefon la scoala fara telefon la scoala


x

Lasa un raspuns




Comentarii [14 comentarii]Adauga comentariul tau

04Oct.2014

Angela 04 Oct. 2014 16:45:36

Care sunt consecintele nerespectarii acestori reguli? Nu cred ca exmatricularea este o solutie cand dreptul la invatamant este asigurat prin Constitutie. In plus, ce inseamna vestimentatie decenta? Cine decide ce este decent? Daca ai o profa de religie mai conservatoare care are conceptii diferite de decenta cum le asiguri copiilor dreptul de a se imbraca decent si nu exagerat de conservator?
17Sep.2014

Isis 17 Sep. 2014 11:01:29

Reguli de aflat in treaba; elevii au obligatia sa respecte legile tarii...pe bune? Era nevoie de un regulament al MEC pentru asta? Codul Penal si Civil nu mai sunt suficiente? Sau alea excludeau in mod expres elevii...? Cat despre celelalte reguli, sa fim seriosi: lucrati la profesori daca vreti sa aveti elevi pe masura!!
Cand iti vine profesorul beat maga la ora si inspectoratul se face ca ploua, ce respect sa aiba copilul? Cand profesoara in loc sa predea ora, citeste ziarul, mesteca guma si raspunde la telefoane, ce respect e asta fata de elevi?
Elevii sunt exact oglinda profesorilor! Daca acum va scuipa in fata e pentru ca meritati: atat i-ati educat in anii de "democratie"!
17Sep.2014

Isis 17 Sep. 2014 11:01:27

Reguli de aflat in treaba; elevii au obligatia sa respecte legile tarii...pe bune? Era nevoie de un regulament al MEC pentru asta? Codul Penal si Civil nu mai sunt suficiente? Sau alea excludeau in mod expres elevii...? Cat despre celelalte reguli, sa fim seriosi: lucrati la profesori daca vreti sa aveti elevi pe masura!!
Cand iti vine profesorul beat maga la ora si inspectoratul se face ca ploua, ce respect sa aiba copilul? Cand profesoara in loc sa predea ora, citeste ziarul, mesteca guma si raspunde la telefoane, ce respect e asta fata de elevi?
Elevii sunt exact oglinda profesorilor! Daca acum va scuipa in fata e pentru ca meritati: atat i-ati educat in anii de "democratie"!
12Sep.2014

Andreea 12 Sep. 2014 02:09:06

Ok,regulile le-am citit.Acum,drepturile noastre...care sunt?Adica noi nu avem voie sa folosim telefonul mobil in timpul orelor de curs,dar profesorii au voie sa intarzie 20 de minute la ora si sa vorbeasca in timpul orelor la telefon,sa aiba tinute indecente si sa foloseasca limbaj cu caracter sexual si sexist!Sa va fie rusine,celor de la inspectorate si minister,habar nu aveti ce inseamna respectul reciproc si regulile,vreti decat sa ne tineti sub conducerea voastra,sa ne transformati in comunisti ca voi!
10Sep.2014

Leona 10 Sep. 2014 20:50:12

@elena: regulilea acestea sunt strict pentru elevi! N-avea tu grija ca sunt reguli si pentru profesori. Tot ce contine acest material sunt reguli de bun simt pe care plozii tai ar trebui sa le stie de acasa, si nu din cursuri de drept sau mai stiu eu ce aberatii elucubrezi aici. Din tonul tau se vede ca esti una dintre mamele fitoase, cu capacitati intelectuale reduse, care cred ca personalul didactic trebuie sa se plece in fata plozilor tai razgaiati, dar mai putin capabili sa-si foloseasca creierul in comparatie cu alti copii. Educa-ti copiii sa respecte toate aceste reguli si va fi mai bine si pentru ei, si pentru tine ai fi mai putin frustrata.
10Sep.2014

Elena 10 Sep. 2014 15:16:43

si profesorii ce obligatii au? ei ar trebui in primul rand sa fie bine pregatiti profesional, sa fie apti dpdv psihic si sa aiba o conduita exemplara. cerem de la copii dar ce le oferim in schimb? sau ministerul incearca sa acopere lipsuri majore din ograda proprie prin tot felul de interdictii si obligatii? afirmati ca trebuie sa cunoasca legile statului dar uitati ca sunt copii si ca dobandesc capacitate deplina de exercitiu la 18 ani? tineti cumva cursuri de drept civil, penal, comercial, de procedura civila si penala, administrative, etc? cum vreti sa le stie acesti copii? nu mai aberati!!!
10Sep.2014

Elevã 10 Sep. 2014 13:48:34

Nu e nimic nou an stirea asta. Regulile acestea existau și panã acum, dar nimeni nu se prea sinchisește de ele. Într-adevãr, depinde foarte mult de profesori. Interzicerea telefoanelor an școalã este o regulã absurdã care va figura doar pe hartie. Interzicerea folosirii lor an timpul orelor - anvãțați-i mai antai pe profesori sã respecte aceastã regulã, ca elevii sã aibã exemple de urmat. Fumatul ași va face oricum loc an randurile adolescenților teribiliști sau curioși și oricum se va chiuli, cu sau fãrã regulile care interzic fumatul și chiulitul.
În loc sã impuneți reguli pe care nu le va respecta nimeni, mai bine cãutați soluții care sã ampace ambele pãrți un fumoar spre exemplu. Dacã nu ați „persecuta” persoanele care ancalcã regulile, nu le-ar mai ancãlca și nu s-ar mai ascunde. Elevii fumãtori sunt cel mai bun exemplu - știu cã nu e permis deși nu vãd cum este asta treaba staff-ului unei școli atata timp cat nu fumeazã ascuns an baie sau mai știu eu pe unde an școalã și se ascund ca sã fumeze, uneori chiulesc ca sã tragã un fum-douã dintr-o țigarã. De ce nu sunt primiți cu profesorii an fumoar? Profesorilor de ce li se permite sã fumeze la școalã și elevilor nu? Fiecare persoanã are plãmanii personali. Nu cred cã fumeazã elevii pe plãmanii direcțiunii.
Dar ce stim noi, elevii? Noi suntem mici și proști și trebuie sã ascultãm și sa respectãm reguli cretine impuse de oameni mari și proști...
10Sep.2014

Eu 10 Sep. 2014 12:24:19

Eu nu inteleg: pana acum era permisa comercializarea drogurilor in scoli si de acum nu va mai fi?! Hai ca m-am amuzat :
09Sep.2014

Alina 09 Sep. 2014 22:40:31

In timp ce profesorii isi pot raspunde la apeluri in timpul orelor, n-o sa simta nici un elev ca obligatie inchiderea telefonului.
09Sep.2014

Elev 09 Sep. 2014 15:56:21

Bine cã am profitat de ele cat nu au fost interzise!: E o porcãrie!! Credeti cã daca acum fac parte din regulament vor fi respectate? Se stiau si anainte! Degeaba! Nu mai e scoala ce era odatã!
09Sep.2014

Better Failling 09 Sep. 2014 13:23:50

Inceputul e bun.
Sa vedem cum va fi pus in aplicare.
http://nicichiarasa.wordpress.com/2014/09/09/proiectul-regulamentului-scolar-pentru-2014-2015/
09Sep.2014

Ion 09 Sep. 2014 11:33:04

Seris,oare asa sa fie?
08Sep.2014

Pacman 08 Sep. 2014 22:56:56

fata telefon mobil.. mah buna gluma.

adica chestia asta depinde EXTREM de profesor.. nu de regulament. si garantez ca aceasta stire va fi ignorata COMPLET.
08Sep.2014

Bosneag Daniel 08 Sep. 2014 15:36:23

Buna treaba!
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//